网站首页 | 工作总结 | 工作报告 | 工作计划 | 演讲稿 | 自我鉴定 | 思想汇报 | 心得体会 | 书信范文 | 职场知识 | 作文大全 | 述职报告 | 读后感
易啊教育网

teenager是什么意思

第一篇:teenager是什么意思

Unit 8 Have you read Treasure Island yet? What kinds of books you like? Have you read these books? Language Goal

Talk about recent events and experiences 1a. Have you heard of these books? Check (?) the ones you know. ? Alice in Wonderland ? Little Women ____ _______ ____ Treasure Island ? Oliver Twist ____ ____ Robinson Crusoe ? Tom Sawyer ____ 1b. Listen and complete the chart. Book title Name Have they read it? What do they think of it? Nick Not yet. Yes. Treasure Island Judy Robinson Crusoe Sandy Not yet. Yes. Robinson Crusoe Alan Little Women Kate Yes. Harry Not yet. Little Women Treasure Island Exciting Wonderful Fantastic 1c Practice the conversation. Then talk about the other books in la. A

Have you read Little Women yet? B

No, I haven't. Have you? A

Yes, I’ve already read it. B

What’s it like? A

It’s fantastic. A

Have you read Alice in Wonderland yet? B

No, I haven't. Have you? A

Yes, I’ve already read it. B

How is it? A

It’s wonderful. A

Have you read Oliver Twist yet? B

Oh, no. I’ve not read it yet. What about you? A

Well, I’ve already read it. B

What do you think of it? A

It’s fantastic. 2a. Listen. Who has read these books? Circle the names. 1. Treasure Island 2. Oliver Twist 3. Robinson Crusoe 4. Tom Sawyer Mark / Tina Mark / Tina Mark / Tina Mark / Tina 2b. Listen again and write T for true and F for false. 1.Oliver Twist is about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures. F 2. Robinson Crusoe is a classic. T 3. Tina thinks that Treasure Island is a fantastic book. T 4. Tom Sawyer is about a boy who lives in the United Kingdom. F 2c. Use the information in 2a and 2b to talk about the books. A

Has Tina read Treasure Island? B

Yes, she has. She thinks it’s fantastic. A

What’s it about? B

It’s about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures. A

What are you reading now? B

I’ve just finished Robinson Crusoe. A

… 2d. Role-play the conversation. Amy

Steve, have you decided yet which book to write about for English class? Steve

Yes, Little Women. I’ve already finished reading it! Amy

Wow, you’re fast! What’s it about? Steve

It’s about four sisters growing up. It was really good, so I couldn’t put it down. Which book did you choose? Amy

I chose Treasure Island, but I haven’t finished reading it yet. I’m only on page 25. Steve

Have you at least read the back of the book to see what it’s about? Amy

Yes, I have. It looks interesting. Steve

You should hurry up. The book report is due in two weeks. Amy

Yes, I know. I’ll read quickly 3a. Read the passage based on Robinson Crusoe with the following questions. 1.What does Robinson Crusoe wait for? 2. Why does Robinson Crusoe call the man Friday? When I first arrived on this island, I had nothing. But I’ve found the ship and made a small boat. I’ve brought back many things I can use —— food and drink, tools, knives and guns. Although I have lost everything, I have not lost my life. So I will not give up and I will wait for another ship. I have already cut down trees and built a house. I go out with my gun almost every day to kill animals and birds for food. I’m even learning to grow fruit and vegetables. A few weeks ago, I found the marks of another man’s feet on the sand. Who else is on my island? How long have they been here? Not long after that, I saw some cannibals trying to kill two men from a broken ship. One of them died but the other ran towards my house. I helped him kill the cannibals. This man now lives with me and helps me. I named him Friday because that was the day I met him. He is smart and I have already taught him some English. Then answer the questions. 1.What does Robinson Crusoe wait for? He waits for another ship to take him back. 2. Why does Robinson Crusoe call the man Friday? Robinson Crusoe named him Friday because that it was Friday when they met. 3b. Read the passage again. Find words that have these meanings. gun 1. You can use these to shoot things

_____ 2. Something you use to travel in the sea:____ ship island 3. A piece of land in the middle of the sea

______ 4. You can use these to cut things

_______ knife 5. Signs left behind by someone or something

mark ________ 3c. Correct the sentences. 1. Robinson Crusoe arrived on the island with enough food and drink. 2. Friday made a small boat. 3. Robinson had some food and tools when he first arrived on the island. 4. Robinson used the ship to build his house. 5. Friday saw some marks of another mans feet on the beach. 6. Robinson tried to kill the two men. 3c Correct the sentences. 1. Robinson Crusoe arrived on the island with enough food and drink. Robinson Crusoe arrived on the island without food and drink. 2. Friday made a small boat. Robinson Crusoe made a small boat. 3. Robinson had some food and tools when he first arrived on the island. Robinson had no food and tools when he first arrived on the island. 4. Robinson used the ship to build his house. Robinson cut down trees to build his house. 5. Friday saw some marks of another man’s feet on the beach. Robinson saw some marks of another man’s feet on the beach. 6. Robinson tried to kill the two men. Some cannibals tried to kill the two men. Language points 1.Have you at least read the back of the book to see what’s about? 至少你已经读过书的背面,了解它的大致内 容了吧? 此句中的动词see表示“(通过查看、打听等) 弄清、了解;查看、发现(信息或事实)”。 作这种用法时,see常接how, what, when等引 导的宾语从句。 例如:He agreed to go with me to see what was wrong. 他同意跟我去了解一下毛病出在哪里。 First of all, we need to take some time to see how it works. 首先,我们需要花些时间了解一下它是如 何运作的。 2. The book report is due in two weeks. 读书报告两周后必须交。 Amy

Yes, I know... 是的,我知道 1)此处due为形容词,意思是“预定;预期; 预计”,后边引出预期的时间、地点 等. 还常常构成短语 be due (to do something)或 be due (for something)。 例如

Our plane is due at Shanghai Hongqiao International Airport at 12:30. 我们的飞机预计于12:30降落在上海虹桥国际 机场。

Rose is due to start school in January. 罗丝一月份就要开始上学 了。

You are due for a medical examination next month. 你的身体检查预定在 下 个月 (必须完成)。 2)I know表示说话人对所谈的观点、内容已 了解,无需多说,相当于汉语中“我早知道 了;我全都了解”这样的意思,区别于许多 日常交际场合中表示“我明白了;我知道了; 我懂了”的用法。试体会下面的对话

A:It’s already very late. You should get some rest. 已经很晚 了,你应该休息 了。

B

Well, I know. Thanks. 对,我是知道的。谢谢。 注意,当我们获知对方提供的信息后,常 用 I see.表示“我知道了;我明白了;我懂 了”。例如

A:He lives in the countryside but works in the city during the week. 他住在乡下,但工作日在城里上班。

B

Oh, I see. 哦,我知道了。 一 翻译下列句子

1. 我已经读完它了。

I have already finished reading it. 2. 这本书非常棒,我对它爱不释手。

This book is really good, so I couldn’t put it down. 3. 读书报告两周后必须交。 The book report is due in two weeks. 4. 鲁滨逊漂流记是本经典之作。 Robinson Crusoe is a classic book. 二 选择题 B 1.You’ve never seen such a wonderful film before, _______? A. haven’t you B. have you C. do you D. don’t you 2. —I have watched the game. C it? —When ____ you ____ A. have; watched B. do; watch C. did ;watch D. will; watch B in China since five years ago. 3. Mr. Green ____ A. lived B. has lived C. lives D. is going to live D for two years. 4. His grandma ______ A. died B. has died C. was dead D. has been dead 5. –Where is Han Mei now? - She ____ A to Shanghai. She will be back in two days. A. has gone B. has been C. goes D. had gone A the United States ? 6. -_____ you ____to - No, never,but I went to Canada a few years ago A. Have; been B. Have; gone C. Did; go D. Do; go C 7. You haven’t changed your mind,_______? A. do you B. are you C. have you D. did you D the football team of the school? 8. How long have you ___ A. played B. been at C. joined D been on B these days? 9. —Where have you _____ —I have _____ to Kunming with my friends. A been , gone B been , been C gone , been D gone, gone C this book? 10. How long have you ____ A. bought B. borrowed C. had D. lent D you seen the film yet? 11. —Excuse me, ____ —Yes, I _____ it last night. A have, see B have, have seen C have, seen D have, saw 12. He has never ridden a horse before,_____? D A. is he B. isn’t he C. hasn’t he D. has he Homework Have you read the books mentioned in the class? If you read it, share with your classmates; if not, listen to others what’s the book about. Read the following sentences we have seen. Have you read Little Women yet? Yes, I have./ No, I haven't. Has Tina read Treasure Island yet? Yes, she has. She thinks it’s fantastic. Have you decided which book to write about yet? Yes, I have. I’ve already finished reading it. It was really good. 用法 1. 表示过去发生或已经完成的某一动作 对现在造成的影响或结果。

e.g. –Have you had your lunch yet? –Yes, I have. I’ve just had it. (现在 我不饿了。) 2. 表示动作或状态从过去某一时刻开始, 一直延续到现在,而且可能还要继续 下去。 e.g. I haven’t seen her these days. I’ve known Bob for three years. I’ve been at this school for over two years. 时间状语 already, yet, just, ever, never, before 构成 现在完成时是由“助动词have / has+ 动 词的过去分词”构成的,规则动词的过 去分词构成与过去式相同,不规则动词 的过去分词则需逐个记忆。 动词的过去式的变化和过去分词的 变化并不完全相同。我们对它们作了一 个大致的分类。

(注:例子中单词的变 化顺序为:动词原形 → 动词的过去 式 → 动词的过去分词) 一、过去式和过去分词的变化相同 规则变化

1. 一般在动词词尾直接加ed。如

pick → picked → picked; wish → wished → wished; stay → stayed → stayed 2. 以不发音的e结尾的动词后面加d。如

like → liked → liked; hope → hoped → hoped; phone → phoned → phoned 3. 以“辅音字母 + y”结尾的动词,变y为i, 再加-ed。如

study → studied → studied; hurry → hurried → hurried; reply → replied → replied 4. 词尾只有一个辅音字母的重读闭音节动 词,要双写辅音字母,再加-ed。如

stop → stopped → stopped; clap → clapped → clapped 不规则变化

5. 以不变应万变。如

let → let → let; put → put → put; read → read → read 6. 若中间有双写e,则去掉一个e,单词 末尾再加t。如

feel → felt → felt; keep → kept → kept; sleep → slept → slept 7. 结尾的字母d变t。如

lend → lent → lent; build → built → built; send → sent → sent 8. 变为以-ought或-aught结尾。如

buy → bought → bought; bring → brought → brought; catch → caught → caught; teach → taught → taught 句式 1. 肯定句:主语 + have / has + 过去分词 (+ 其他) 2. 否定句:主语 + have / has + not + 过去 分词(+ 其他) 3. 一般疑问句:have/ has + 主语 + 过去 分词(+ 其他) 4. 特殊疑问句

1) 特殊疑问词 (不是句子主语) + have / has + 主语+过去分词 (+ 其他) 2) 特殊疑问词(是句子主语)+have / has+ 过去分词(+ 其他) already和yet都可以作为现在完成时的标 志词,但它们的用法不同。

◆already一般用于肯定句中。如

We have already cleaned up our classroom. 注意:already用于疑问句中时通常表 示惊奇。如

Have you finished your homework already? I can’t believe it. ◆yet一般用于疑问句和否定句中。如

Have you seen her yet? The bus hasn’t come yet. 1. Write the forms of the past tense and past participle

drank ______ drunk drink ______ see ______ saw ______ seen find found ______ ______ found leave ______ left ______ left tell ______ told ______ told —Why is Mr. Yang still in the teachers’ office? —Maybe he ________ his work yet. B A. doesn’t finish B. hasn’t finished C. haven’t finished 4a Use the words in brackets to complete the conversations. 1. A

Would you like something to drink? B

No, thanks. _______________________. I have just drunk some tea (just/ drink some tea) 2. A

I heard you lost your key. ____________________? (find) Have you found it B

No, not yet. 3. A

Do you know when Tom is leaving? B

________________________. (already/ leave) He has already left A

When ___________________? (leave) B

This morning. 4. A

Is your sister going the movies did to he leave with us tonight? B

No. __________________________. (already/ see the film) She has already seen the film 5. A

What do your parents think about our plan? B

I __________________. (not/ tell them/yet) haven’t told them yet 4b Fill in the blanks with the correct forms of the words in the brackets. loves (love) reading. In the morning she reads the Sally _______ has newspaper and in the evening she reads books. She ______ already ________ read (read) more than 100 different books. Her favorite kind of books is science fiction. She is interested in science and technology and loves to imagine what the world will be (be) like in 50 years. ____________ finished (finish) reading a book about robots last She ____________ will write (write) a book report about it next week and _____________ week for her French class. Every time she is in the library, Sally looks at the many books she _________________ hasn’t read (not read) yet and she can’t wait to read them. 4c Complete the chart with information about you and your friend. A

What books have you already read? B

I have already read Tom Sawyer and Harry Potter. A

What do you think of them? B

Well, I think Harry Potter was exciting, but Tom Sawyer was a bit boring. You Your friend Comments Books I have already read Movies I have already seen Songs I have already heard ( C )【2013广西贵港】 —Do you know the movie Lost in Thailand? —Yes. I ______ it twice. It’s funny. A. saw B. see C. have seen D. will see ( C ( A )【2013黑龙江牡丹江】 —Lunch? —No, thanks. I__________. A. will eat B. am eating C. have eaten )【2013 湖北黄冈】 —Where is Tom? We can’t find him anywhere. — Perhaps he _____ home. A. has come B. is going C. went D. was going Retell what you did yesterday and what you have done now. Who is your favorite singer or musician?Tell your partner why do you like him or her. He likes pop. He doesn’t care for rock music. n. 流行音乐 n. 摇滚乐 band n. 乐队 e.g. Which band do you like? 你喜欢哪个乐队? 1b D Listen to a conversation between Alex and Dave. Write A for Alex or D for Dave next to each opinion. ____ D The Toms must be popular. ____ The Toms play pop music. ____ A The Toms’ music sounds more like rock. D Listening to The Toms is a good way to ____ wake up. 1c Listen again and take notes. Band name The Toms California Five Country Number of people in the band kind of music Pop music Because it’s loud and full of energy. Why Alex and Dave like to listen Alex

to this band Dave: Because it will wake him up in the morning and make him happy for the rest of the day. 1d Ask your friends and parents what kind of music they listen to and why. How does the music make them feel? 1. What kind of music do you listen to? 2. Why do you listen to it? 3. How does it make you feel? What kind of music? Why do they listen to it? How does it make them feel? Friend 1 Friend 2 Parents fan n. 迷;狂热爱好者 football fans laughter n. 笑;笑声 beauty n. 美;美丽 record n. 唱片;记录 v. 录制;录(音) The machine is recording now. (v.) 那个机器正在录音。 1. forever adv. 永远;不断地 e.g. The little boy is forever asking questions. 这小男孩老是没完没了的问问题。

2. abroad adv. 在国外,到国外 go \ study abroad e.g. Are you going abroad for your holiday? 你打算去国外度假吗? 3. actually adv. 真实地,事实上 — in fact e.g. Actually, that’s not quite right. 实际上,那不完全对。

4. southern adj. 南方的 e.g. She lives in southern Italy. 她住在意大利南部。

5. modern adj. 现代的,当代的 e.g. What do you think of modern art? 你对现代艺术怎么看? 6. success n. 成功 — a great success; successful; successfully e.g. He had finally achieved success. 他终于获得了成功。

7. belong v. 属于,归属 — belong to (介 词)+人 e.g. The British and Dutch belong to the same race. 英国人和荷兰人是同一种族。 8. million num.一百万 — two million; millions of e.g. The population has increased from 1.2 million to 1.8 million. 人口已从120万增加到了180万。 2a Discuss the questions with a partner. 1. Do you have a favorite singer or band? 2. Do you have a favorite song? 3. What facts do you know about your favorite singer, band or song? Garth Brooks 1. Read the passage and make notes or underline the main idea of the text. 2. After reading, write a short summary in your own words. 2b Read the passage and complete the fact sheet. Country Music Fact Sheet the southern states Where it is from

___________________ __________ of America What kind of music it is

_____________ country music A famous country music place in Nashville

_______________ Tennessee A famous country music singer: Garth Brooks ____________ _____________ 120 million The number of records he has sold: 2c Read the passage again and underline the main ideas. Then use the underlined text to write short answers to the questions below. First paragraph Who is Sarah? She is a fan of country music. Where is she from? She is from the US. What does she like? She likes country music. Second paragraph What is country music? It is a traditional kind of music from the southern states of American. What is country music about? Many songs are about modern life in the US, such as the importance of money, success, free, friends, family, the beauty of nature and so on. Third paragraph What is Sarah’s dream? To go Nashville one day. Who is Garth Brooks? Garth is one of the most successful musicians in American history. 1. When Sarah was a teenager, she used to fight over almost everything with her family. used to 过去常常,后跟动词原形。

e.g. She used to sing this song, but now she doesn’t. 她过去经常唱这首歌,但是现在 不唱了。 2. Ever since then, she has been a fan of American country music. ever since then 从那时以来,与现在 完成时连用,要求动词必须是延续 性动词。

e.g. Ever since then, I have lived here. 从那时以来我就住在这儿。 3. It reminds us that the best thing in life is free…. reminds sb. that+从句 使某人想起某事 e.g. This book reminds me that I should study hard. 这本书提醒我应该努力学习。 4. Sarah hasn’t been to Nashville yet, but it is her dream to go there one day. It is her dream to + do sth. 做某事是某人的梦想 e.g. It is my dream to go to America. 去美国是我的梦想。 5. I hope to see him sing live one day! 1) see sb. do sth. 表示“看见某人做某事”。类似的感官动词 还有:watch, feel, hear, listen to, smell 等用于主动语态时, 后面可以接名词(或代词)+ 不带to 的不定式(或v-ing形 式)。 see sb. do sth. 意为“看到某人做了某 事”,强调看到动作的全过程。而see sb. doing sth.意为“看到某人正在做某事”, 强调看到的动作正在进行。例如

Mary saw him clean the classroom. 玛丽看见他打扫教室了。

Mary saw him cleaning the classroom. 玛丽看见他正在打扫教室。 2) live adv. 意为“在现场直播;在现场表演” e.g. LangLang is playing live in our city tonight. 朗朗今晚在我们城市举办现场演 奏。 2d Use the notes you made in 2c to write a short summary of the passage. Write no more than 100 words. Sarah is an American girl. She likes country music. She is a fan of country music. Country music is a traditional music from the southern states of America. Many songs are about modern life in the US, such as the importance of money and success. Sarah’s dream is to go to Nashville because Garth Brooks is there. She likes to listen to his songs. Garth is one of the most successful musicians in American history. 2e Close your book. What facts can you remember about country music? Tell a partner. What other facts would you like to know about country music? Make a list of questions. used to fight over return home on the radio make sb. do sth. think about come to realize ever since 过去常常 争吵 回家 在收音机上 使某人做某事 考虑 逐渐认识到 自从??以来 the home of such as belong to be kind to sb. trust one another remind sb. that… have been to do research on hope to do sth. ??的家 例如 属于 对某人友好 互相信任 使某人想起 去过 研究 希望做某事 have been to 与 have gone to e.g. (1) I have been to Beijing. (2) Where is he? He has gone to Beijing. _____________曾经去过某地,现在不在那里,已经回来了。

_____________去了某地,还没回来或在路上,可能还在那里。 have been to have gone to 1.—Where is John? —He ______ the science lab. A. A has gone to B. has been to C. went to 2.—Where is my sister, mum? —She ___ to the library. She will be back soon. A. has been B. is going C. has gone D. will go C 3.—May I speak to Lin Tao? —Sorry, he is not in. —He ______ to Changsha. A. has been B. B has gone C. went 1. Learn the new words and expressions by heart. 2. Write an article about your favorite singer. Fill in the blanks according to the article. used to, hear, call, with, from, abroad, change, not see, hope, success Sarah ______ ____ used to fight over almost everything with her parents. Later she _____ heard a song when she studied ______. abroad The song _______ changed her life froma country music singer forever. The song is ____ _____ _____________ called Garth Brooks, the most successful musician in American history. Sarah _____ hasn’t ____ the singer yet, but she has listened to many seen hopes to see him one day. of his songs. She _____ 1. introduce v.介绍,引荐 introduce sb. to sb. 把某人介绍给某人 e.g. A

Who can introduce them to us? B

The man is Robert Pattinson and the woman is Adele. They are both famous in the world. 2. line n. 行;排 v. 排队 e.g. Please line up one after another. 请按顺序排队。

The ball went over the line. 球越线出界了。 3a Think of a singer or writer you know well. Make a list of facts of him /her. Think of the following

1. Who is the singer/writer? 2. When did the singer/writer first become famous? 3. How and why did he/she first become famous? 4. What famous songs/books has he/she recorded/written? When? 5. How many CDs/books has he/she sold? 6. How did you find out about him/her? 7. Is he/she still popular today? 8. Have you introduced this singer/writer to others? 9. How do you feel about his/her music/ books? 10. Have you ever played/sung his/her songs yourself? Write an article about the singer 3b or writer. Here are some words and phrases you can use. the first line in the song/book the book/song was written/recorded by enjoyed success in successful song/CD/book I listen to this song/read this book when … The song/book makes me feel … 1. 引用人物的一部作品,提出问题。

2. 作品来源并引出要评价的对象。

3. 有影响力的作品是什么。

4. 作品的影响。

5. 感受或受启发是什么。

6. 检查语法和词数。 I. Fill in the blanks with the correct words in the box. down, of, about, back, up 1. What do you think _____ of this dress? Do you think it looks on me? 2. The little boy was so hungry that he didn’t put his spoon _____ down at all. He just kept on eating. 3. She grew ____ in a small town, although she lives in a big city now. up 4. For homework, our teacher told us to write _____ our summer vacation. 5. At the end of the day, the bus brought us _____ to our school. about back II. Fill in the blanks with the correct forms of the words in brackets. 1. I _______ joined (join) the book club last month and I _________ have read (read) five books already. 2. I only _______ started (start) taking French classes last week and I ___________ have learned (learn) 50 French words already. 3. Tony ________ bought (buy) a pop music CD yesterday but he hasn’t ____________ listened (listen) to it yet. 4. They ___________ have listened (listen) to many songs by The Beatles, but they cannot _____ sing (sing) any of them. 5. She ____ saw (see) the newspaper on the table this morning, but she hasn’t _________ had (have) anytime to read it yet. III. Make a list of the things you have done and the ones you haven’t done yet this week. Then ask two other students. you Things I have done Things I haven’t done science homework, (student’s name) (student’s name) Make a conversation. A

Have you done your homework? B

Yes, I have. What haven’t you done? \No, I haven’t. What have you done? A

I haven’t ….\I have …. B

Ah, you should hurry up. \You’ve done well. Come on. hear of, go out, full of, finish doing sth., be about, grow up, put down, hurry up, bring back, give up, wait for, cut down, build a house, kill…for food ,the marks of another man’s feet, who else, see sb. doing sth., run towards, help sb. do sth., name sb.…, teach sb. sth., be interested in, can’t wait to do sth., used to, fight over, return home, on the radio, make sb. do sth., think about, come to realize, ever since, the home of, such as, belong to, be kind to sb., trust one another, remind sb. that…, have been to, do research on, hope to do sth., introduce…to… Have you read Little Women yet? What’s it like? Oliver Twist is about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures. Steve, have you decided yet which book to write about for English class? Although I have lost everything, I have not lost my life. So I will not give up and I will wait for another ship. How long have they been here? Not long after that, I saw some cannibals trying to kill two men from a broken ship. One of them died, but the other ran towards my house. I named him Friday because that was the day I met him. Every time she is in the library, Sally looks at the many books she hasn’t read yet and can’t wait to read them! When Sarah was a teenager, she used to fight over almost everything with her family. Ever since then, she has been a fan of American country music. It reminds us that the best things in life are free…. Sarah hasn’t been to Nashville yet, but it is her dream to go there one day. He’s sold more than 120 million records. Have you introduced this singer to others? Fill in the blanks. 1. His name is on the book, so it b______ elongs to him. 2. M_____ illions of people go abroad every year. 3. What _______ else (别的) would you like? 4. Hainan Island is in the southern ___________ (south) part of China. 5. He works hard. His s__________ uccess is due. Write an article about your favorite singer or writer, use the useful phrases in the lesson. +申请认证

第一篇:teenager是什么意思

Unit 1 △survey n. 调查;测验 add up 合计 upset adj. 心烦意乱的;不安的;不适的 vt. (upset, upset) 使不安;使心烦 ignore vt. 不理睬;忽视 calm vt. & vi. (使)平静;(使)镇定 adj. 平静的;镇静的;沉着的 calm(…)down (使)平静下来;(使)镇定下来 have got to 不得不;必须 concern vt. (使)担忧;涉及;关系到 n. 担心;关注 ;(利害)关系 be concerned about 关心;挂念 walk the dog 遛狗 loose adj. 松的;松开的 △vet n. 兽医 go through 经历;经受 △Amsterdam n. 阿姆斯特丹(荷兰首都) Netherlands n. 荷兰(西欧国家) △Jewish 犹太人的;犹太族的 German adj. 德国的;德国人的;德语的 n. 德国人;德语 △Nazi n. 纳粹党人 adj. 纳粹党的 set down 记下;放下;登记 series n. 连续;系列 a series of 一连串的;一系列;一套 △Kitty n. 基蒂(女名) outdoors adv. 在户外;在野外 △ spellbind vt. (spellbound, spellbound) 迷住;迷惑 on purpose 故意 in order to 为了…… dusk n. 黄昏;傍晚 at dusk 在黄昏时刻 thunder vi. 打雷;雷鸣 n.雷;雷声 entire adj. 整个的;完全的;全部的 entirely adv. 完全地;全然地;整个地 power n. 能力;力量;权力 face to face 面对面地 curtain n. 窗帘;门帘;幕布 dusty adj. 积满灰尘的 no longer/not…any longer 不再…… partner n. 伙伴;合作者;合伙人 settle vi. 安家;定居;停留 vt. 使定居;安排;解决 suffer vt. & vi. 遭受;忍受;经历 suffer from 遭受;患病 △loneliness n. 孤单;寂寞 highway n. 公路;大路 recover vi. & vt. 痊愈;恢复;重新获得 get/be tired of 对……厌烦 pack vi. & vt. 捆扎;包装;打行李 n. 小包;包裹 pack (sth) up 将(东西)装箱打包 suitcase n. 手提箱;衣箱 △Margot n. 玛戈(女名) Overcoat n. 大衣;外套 teenager n. 十几岁的青少年 get along with 与……相处;进展 △gossip vi. & n. 闲话;闲谈 fall in love 相爱;爱上 exactly adv. 确实如此;正是;确切地 disagree vi. 不同意 grateful adj. 感激的;表示谢意的 dislike n. & vt. 不喜欢;厌恶 join in 参加;加入 tip n. 提示;技巧;尖;尖端;小费 vt. 倾斜;翻倒 △secondly adv. 第二;其次 swap vt. 交换 item n. 项目;条款 Unit 2 △subway n. 地下人行道;<美>地铁 elevator n. 电梯;升降机 petrol n. <英>汽油(=<美>gasoline) gas n. 汽油;气体;煤气;毒气 official adj. 官方的;正式的;公务的 voyage n. 航行;航海 △conquer vt. 征服;占领 because of 因为;由于 native adj. 本国的;本地的 n. 本地人;本国人 △Amy n. 艾米(女名) come up 走近;上来;提出 apartment n. <美> 公寓住宅; 单元住宅 actually adv. 实际上;事实上 AD 公元 base vt. 以……为根据 n. 基部;基地;基础 at present 现在;目前 gradual adj. 逐渐的;逐步的 gradually adv. 逐渐地;逐步地 Danish n. 丹麦语 adj. 丹麦的;丹麦人的;丹麦语的 △enrich vt. 使富裕;充实;改善 vocabulary n. 词汇;词汇量;词表 △Shakespeare 莎士比亚(英国剧作家,诗人) make use of 利用;使用 spelling n. 拼写;拼法 △Samuel Johnson 塞缪尔??约翰逊(英国作家,批评家) △Noah Webster 诺厄??韦伯斯特(美国词典编纂家) latter adj. 较后的;后半的; (两者中)后者的 identity n. 本身;本体;身份 fluent adj. 流利的;流畅的 fluently adv. 流利地;流畅地 Singapore n. 新加坡(东南亚国家) Malaysia n. 马来西亚(东南亚国家); 马来群岛 such as 例如……;像这种的 frequent adj. 频繁的;常见的 frequently adv. 常常;频繁地 usage n. 使用;用法;词语惯用法 command n.& vt. 命令;指令;掌握 request n. & vt. 请求;要求 △dialect n. 方言 expression n. 词语;表示;表达 midwestern adj. 中西部的 有中西部特性的 African adj. 非洲的;非洲人的;非洲语言的 Spanish adj. 西班牙的;西班牙人的;西班牙语的 n.西班牙人;西班牙语 play a part (in) 扮演一个角色;参与 eastern adj. 东方的;东部的 southeastern adj. 东南方的; 来自东南的 morthwestern adj. 西北方的; 来自西北的 recognize vt. 辨认出;承认;公认 lorry n. <英>卡车(=<美>truck) △Lori n. 罗丽(女名) △Houston n. 休斯顿(美国城市) △Texas n. 德克萨斯州(美国州名) accent n. 口音;腔调;重音 △Buford n. 布福德(姓氏;男名) △Lester n. 莱斯特(姓错;男名) △catfish n. 鲶鱼 lightning n. 闪电 straight adv. 直接;挺直 adj. 直的;笔直的;正直的 block n. 街区;块;木块;石块 cab n. 出租车 Unit 3 journal n. 日记;杂志;定期刊物 transport n. 运送;运输 vt. 运输;运送 prefer vt. 更喜欢;选择某事物(而不选择其他事物) disadvantage n. 不利条件;不便之处 fare n. 费用 △route n. 路线;路途 △Mekong n. 湄公河 flow vi. 流动;流出 n. 流动;流量 ever since 从那以后 persuade vt. 说服;劝说 cycle vi. 骑自行车 graduate vi. 毕业 n. 大学毕业生 finally adv. 最后;终于 schedule n. 时间表;进度表 vt. 为某事安排时间 fond adj. 喜爱的;慈爱的;宠爱的 be fond of 喜爱;喜欢 shortcoming n. 缺点 stubborn adj. 顽固的;固执的 organize vt. 组织;成立 care about 关心;忧虑;惦念 △detail n. 细节;详情 △source n. 来源;水源 determine vt. 决定;确定;下定决心 determined adj. 坚决的;有决心的 change one’s mind 改变主意 journey n. 旅行;旅程 altitude n. 海拔高度;高处 make up one’s mind 下决心;决定 give in 投降;屈服;让步 △atlas n. 地图;地图集 △glacier n. 冰河;冰川 △Tibetan adj. 西藏的;藏族的; 藏族人的 n. (西)藏语;西藏人; 藏族人 △rapids n. 急流 valley n. (山)谷;流域 △waterfall n. 瀑布 pace vi. 缓慢而行;踱步 n. 一步;速度;步调 bend n. 弯;拐角 vt. (bent, bent) 使弯曲 vi. 弯身;弯腰 △meander n. (指河流等)蜿蜒缓慢流动 △delta n. 三角洲 attitude n. 态度;看法 △Qomolangma n. 珠穆朗玛峰 boil vi. (指液体)沸腾;(水)开 forecast n. & vt. 预测;预报 parcel n. 小包;包裹 insurance n. 保险 wool n. 羊毛;毛织品 as usual 照常 reliable adj. 可信赖的;可靠的 view n. 风景;视野;观点;见解 vt. 观看;注视;考虑 △yak n. 牦牛 pillow n. 枕头;枕垫 midnight n. 午夜;子夜 at midnight 在午夜 flame n. 火焰;光芒;热情 beneath prep. 在……下面 △Laos n. 老挝(东南亚国家) △Laotian n. 老挝人 adj. 老挝(人)的 temple n. 庙宇;寺庙 cave n. 洞穴;地窖

第一篇:teenager是什么意思

百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com 2013 年上海市初中毕业统一学业考试 英语试卷 (满分 150 分,考试时间 100 分钟) 考生注意

本卷有 7 大题,共 99 小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在 答题纸上完成,做在试卷上不给分。 Part I Listening(第一部分听力) I. Listening comprehension(听力理解) (共 30 分) A. Listen and choose the right picture(根据你听到的内容,选出相应的图片) (6 分) 1._______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. __ _____ 6. _______ B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question y ou hear(根据你听到 的对话和问题,选出最恰当的答案) (10 分) 7. A)$700. B)$500. C)$300. D)$200. 8. A)English. B)French. C)Chinese. D)Canadian. 9. A)Jane’s. B)Peter’s. C)Betty’s. D)Sally’s. 10.A)Father’s Day. B)Mother’s Day. C)Teachers’ Day. D)Children’s Day. 11.A)He asked his teacher for help. B)He worked it out himself. C)He asked his classmate for help. D)He found the answer from the Internet. 12.A)Because Lisa’s dad is strict. B)Because he didn’t buy a gift. C)Because Lisa’s dad doesn’t like him. D)Because he’s never met Lisa’s dad. 13.A)Mother and son. B)Teacher and student. C)Doctor and patient. D)Waitress and customer. 14.A)Hong Kong. B)Museums. C)Travelling. D)Food. 15.A)In a bank. B)In a restaurant. C)In a bookstore. D)In a hotel. 16.A)She wants to work for Mr.Jones. B)Mr.Jones can fix the recorder. C)She wants to meet Mr.Jones. D)Mr.Jones needs a recorder. C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false.(判断下 列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F ”表示) (7 分) 17.One day, Henry took his son to the country by train. 18.They stayed with a poor family to know about the life there. 19.Tom told his father that he didn’t like his trip to the country. 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com 20.There were several pet cats and dogs in Tom’s home. 21.Tom’s family hung lanterns in their garden at festival times. 22.People on the farm got flesh food from the supermarket. 23.The writer wants to tell us to enjoy what we already have. D. Listen to the passage and complete the following sentences(听短文,完成下列内容。每 空格限填一词) (7 分) 24.Susan is a__________ schoolgirl in a small town in California. 25.In her spare time,Susan likes to__________ to pop music. 26.Susan is only__________ years old and she is good at skating. 27.Whatever Michael teaches her,Susan can do it__________. 28.After training she__________ usually plays computer games with her__________. 29.Susan prefers to__________ at home on weekends. 30.On__________ mornings,Susan’s father always makes breakfast for her. Part 2 Vocabulary and Grammar(第二部分词汇和语法) II.Choose the best answer(选择最恰当的答案) (共 20 分) 31.Perhaps the famous football star won’t play__________ football any longer. A)a B)an C)the D)/ 32.My parents showed__________ some old pictures that brought back sweet memories. A)I B)me C)my D)mine 33. Wow! Ten students in our class will celebrate their fourteenth birthdays__________ October! 源:学科网] [来 A)in B)on C)at D)to 34.The chemicals in the vegetables and fruit are bad__________ our health. A) from B)with C)of D)for 35.A lot of foreigners__________ familiar with the famous places of interest in China. A)am B)is C)are D)be 36.The student didn’t find much__________ about the topic on that website. A)report B)article C)information D)story 37. __________ is waiting for you at the gate. He wants to say thanks to you. A)Somebody B)Anybody C)Everybody D)Nobody 38.—__________ have you been in the sports club? — __________Since the first month I came to the school. A)How old B)How long C)How much D)How soon 39.My old neighbour Charles felt__________ after his children moved out. A)lonely B)safely C)angrily D)happily 40.— Must I go to medical school and be a doctor like you,Dad? — No,you__________,son.You’re free to make your own decision. A)can’t B)mustn’t C)shouldn’t D)needn’t 41.The volunteer spoke as__________ as she could to make the visitors understand her. A)clearly B)more clearly C)most clearly D)the most clearly 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com 42.Which do you prefer to use to keep in touch with your friends,QQ__________MSN? A)and B)but C)or D)so 43.I hate travelling by air__________ you usually have to wait for hours before the plane takes off. A)because B)though C)until D)unless 44.Look,so many passengers__________ with their smart phones on the underground. A)played B)will play C)are playing D)have played 45.The schoolboy to the blind man on his Way home yesterday afternoon. A)apologizes B)apologized C)will apologize D)has apologized 46.The official said they__________ a new law to protect the tourists the next year. A)makes B)would make C)made D)have made 47.Even Tony’s granddaughter,a five-year-old girl,asked him__________ smoking. A)give up B)gave up C)to give up D)giving up 48.The retired couple enjoy__________ photos.They always go o ut with their cameras. A)take B)took C)to take D)taking 49.—Tim and I will visit the exhibition this weekend.Would you like to join us? —__________ A)Well done. B)That’s right. C)You’re welcome. D)I’d love to. 50.— We’ll study in different schools next term.Enjoy your time in the new school! —__________ A)I’ll take your advice. B)The same to you. C)Congratulations! D)Me too. [来源:学科网] III.Complete the following passage with words orD phrases in the Each A. results B. outdoor Cthe .recently .take part in box. E. wildcan only be used once (将下列单词或词组填入空格。每空格限填词,每词只能填一次 )(共 8 分) F. choices G.go abroad H.gently I.offer IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms (用括号中所给单词 的适当形式完成下列句子。每空格限填一词) (共 8 分) 59.The prices of many__________ usually go up during festivals.(flower) 60.This is the__________ time for our school to hold the robot-making contest.(six) 61.I could hardly believe she had made a video about water pollution by__________.(her) 62.The company hopes its new product will be__________ on the European market.(success) 63.Larry has put on too much weight because of his__________ diet.(healthy) 64.Jack finds it difficult to pronounce some English words__________.(correct) 65.Don’t use the lift when you escape from a high__________ during a fire.(build) 66.It is not wise of young people to__________ their jobs from time to time.(changeable) [来源:学|科|网] V. Rewrite the following sentences as required (根据所给要求,改写下列句子。每空格限 填一词) (共 14 分) 67.Fred plans to work in the charity hospital in the community.(改为否定句) Fred__________ __________to work in the charity hospital in the community. 68. Jim’s office is four kilometres away from the nearest underground station. (对划线部分提问) 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com __________ __________is Jim’s office from the nearest underground station? 69.Though the earthquake destroyed many houses,people didn’t lose hope.(改为被动语态) Though many houses__________ __________ by the earthquake,people didn’t lose hope. 70.This year’s car exhibition was very special.It attracted many visitors.(合并为一句) This year’s car exhibition was__________ special__________ it attracted many visitors. 71.With the help of a local guide, they reached the mountain top in the end.(保持句意基本不变) With the help of a local guide,they reached the mountain top__________ __________. 72.Our journey to Britain last summer was amazing.(改为感叹句) __________ __________our journey to Britain last summer was! 73.“Who is responsible for the food safety problem?’’ asked the reporter.(改为宾语从句) The reporter asked__________ __________responsible for the food safety problem. Part 3 Reading and Writing(第三部分读写) VI.Reading comprehension(阅读理解) (共 50 分) A.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)(12 分) Dear Liz, My stay in Thailand has certainly been the experience of my life. Life is busy and exciting.Bangkok is just like any other big city with a population of 10 million and heavy traffic.I'm very lucky because my host family is in a nice quiet area outside the city.There are Mr. and Mrs. Phairat, their son Sanan, who is 18, the daughter Chinda, who is 16, and Grandpa and Grandma. I go to an international school with Sanan and Chinda. The school teaches about 70 percent in English,and 30 percent in Thai. I've learned some spoken language,but Thai writing is very difficult. The cooking lesson is my favourite. I'm learning all about Thai food and culture People don’t use chopsticks here, but spoons and forks. When I come back, I'm going to cook you a real Thai meal. Last weekend we visited some temples.We also drove to Pattaya beach near Bangkok.I thought it was great,but Sanan and Chinda say that next month they’re taking me to Phuket Island,where the beaches are even more beautiful.The month after next,we’re going to travel to Mr.Phairat,s hometown in the north of Thailand.The Phairats own land there,and they have two elephants.I’m going to ride those elephants — and even wash them.Sanan and Chinda say it’s really fun. I'm amazed by everything in this country,especially by the elephants.Elephants are an important pan of Thai culture and way of life.They have been a traditional symbol(象征)of Thailand for many years in times of war and peace.In the seventh century,a Thai king trained 20,000 elephants for battle. I’ll tell you all about my Thai boxing(拳击)lessons next time I write. Love, Mandy 74.How many family members are there in Mandy’s host family? A)4. B)5. C)6. D)7. 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com D)cooking 75.Mandy writes in her e.mail that the__________ lesson is her favourite. A)Thai speaking B)boxing C)Thai writing 76.Next month,Mandy is going to visit__________. A)Pattaya beach B)Phuket Island C)Phairat’s hometown D)Bangkok 77.According to the e-mail,__________has been a symbol of Thailand for many years. A) B) C) D) 78.From the e-mail we know that Mandy is__________ when she stays In Thailand. A)bored B)quiet 79.What is the possible subject of the e-mail? A)Study trip in Thai land C)Elephant riding in Thailand C)excited D)proud B)Food culture in Thailand D)International schools in Thailand B.Choose the best words and complete the passage(选择最恰当的单词完成短文)(12 分) You can reach almost any goal if you want to—but sometimes it takes great efforts to realize your dream. That was quite true for me.When I was 17 years old,I broke my father’s___80___.He had saved enough from an average income to send me to college to become a lawyer.Three months later I was home telling him that I had left college — and for the first time I saw him ___81___. “Son,I’m always going to love you even though you’ll never achieve anything,’’he said with tears(眼泪)in his eyes. When I walked out of that room,I was burning with something within my body.Not everyone has the chance to feel it.I did not just want to___83___ — I had to. [来源:Zxxk.Com] But I couldn't see how to do it and all the time my father’s words were in my mind. I become a salesperson.It was not___84___ because I knew almost nothing about marketing. Then a man introduce d me to the Edwards training course.I went and learned a lot of useful___84___.I tried my best to put them to work.Soon after that,I started tasting the sweet fruits of Success for the first time. Some time later, I told the manager of my company that I would like to meet with Mr. Edwards. They arranged it for me. When the day came, I told him, “Mr. Edwards, my goal is to be able to train people just as you trained me.’’___85___,he agreed to let me try. All that came true because I set goals to make it happen.Sticking to the goal was the most important. 80.A )promise 81.A)shout 82.A)succeed 83.A)fair 84.A)poems B)record B)cry B)argue B)easy B)dialogues C)heart C)laugh C)stop C)serious C)excuses D)law D)relax D)move D)safe D)skills 百度搜索 85.A)Luckily 学而思网校 B)Usually www.xueersi.com C)Clearly D)Suddenly C. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的 词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)(14 分) At some time in your life,you might ha ve a roommate.It is a good idea to share a flat, especially for students or people who have just finished school , because flats are usually expensive.And m 86 is not the only reason for having a roommate.Sharing a flat can be fun. But life with a roommate can also be a t 87 experience.Some experts(专家)did a study of college students who shared a room.They found that students who had problems with their roommates were not happy at school and were more likely to get sick than other students.So,how can you l 88 with a roommate and enjoy it? Here is some advice

Being roommates with a friend can be hard. Friends may be different when you stay with them all the time from when you don’t see them very o 89 .So, before you plan to share a room with a friend,discuss the situation carefully. If you decide to share a room with someone you don’t know, talk to each other. It’s important to be h 90 about your habits and things you hate. When you move in with a roommate,make rules.Decide how you will share h 91 , such as cleaning,washing and shopping.Will you share food? Is it OK to have guests? And what about loud music? Don’t get angry at small things that your roommate does.Try to f 92 things between you and your roommate.No one — including you — is perfect. the unhappy D. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)(12 分) “I sometimes get up at three or four in the morning to sur f the Intern” “I check my e-mail almost forty times a day.” “I seldom spend less than three hours each time on the net.” “spend more time in chat rooms than with my 'real-life’ friends.” Do you know any people like these? They are part of a new addiction(瘾) called Internet addiction.According to experts,Internet addicts(迷)spend at least thirty to forty hours online every week.They lose control of the time they spend on the Internet. For example, one college student was missing for several days. His friends were worried and 1ooked for him everywhere but couldn’t find him.They called the police.The police found the student in the computer lab

he was surfing the Internet — for seven days straight. A study shows that about six to ten percent of Internet users become addicted.The teenager spend more time on the Internet than with friends and family. That’s why some experts worry mo作文st about young people. 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com Is “surfing the Internet” a hobby or all addiction for you? You may have a problem if you have one of the following s ymptoms(症状)

★You go out with your friends less and less. ★You can’t wait to get online again. ★You’ve decided to spend a short time online,but then you spend several hours. ★You do not go to important family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet. What is the solution? Some experts suggest that people set strict limits on their time for Internet use. You have to learn to control it,or the Internet would control you. 93.How many hours does an Internet addict spend online every week according to e xperts? 94.Where was the missing college student found? 95.Why do some experts worry most about young people? 96.What is one symptom of Internet addiction? 97.How can Internet addicts solve their problem? 98.What might be the title of this passage? (In no more than TEN words) VII.Writing(作文) (共 20 分) 99. Write at least 60 words about the topic “How to protect myself”. (以 “如何保护自己”为题, 写一篇不少于 60 个词的短文,标点符号不占格。) 提示

自我保护是青少年需要掌握的重要技能。请谈谈你在生活中怎样进行自我保护(可 结合生活中的某一个情景或具体事例,如:面对灾难如何自救,如何预防受骗或侵 害,如何避免生活中的意外,等等)。

Phrases for reference(以下短语仅供参考)

ask…for help in danger calm down prevent...from (注意:文中不得出现具体人名、校名等个人信息,否则不予评分。) 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com 2013 年上海市初中毕业统一学业考试 英语试卷答案要点 一、答案要点 Part I I. A.1.F 2.C 3.D 4.A 5.B 6.E B.7.B 8.D 9.B 10.A 11.A 12.D 13.A 14.C 15.C 16.B C.17.F 18.T 19.F 20.F 21.T 22.F 23.T D.24.pretty 25.dance 26.fifteen/15 27.easily 28.Brother 29.rest 30.Sunday Part II II. 31.D 32.B 41.A 42.C III.51.C 52.A IV.59.flowers 63.unhealthy V.67.doesn’t plan 70.so,that 33.A 34.D 43.A 44.C 53.D 54.F 60.sixth 64.correctly 68.How far 71.at last 35.C 36.C 37.A 38.B 39. A 40. D 45.B 46.B 47.C 48.D 49. D 50. B 55.B 56.E 57.I 58.G 61.herself 62.successful 65.building 66.change 69.were destroyed 72.How amazing 73.who was Part III VI.A. 74.C 75.D 76.B 77.D 78.C 79.A B. 80.C 81.B 82.A 83.B 84.D 85.A C. 86.money 87.terrible 88.1ive 89.often 90.honest 91.housework 92.forget D. 93.At least 30 to 40(hours). 94.In the computer lab. 95.Beca use they spend more time on the Internet than with friends and family. 96.You go out with your friends less and less./You can’t wait to get online again./You’ve decided to spend a short time online,but then you spend several hours./ You don’t go to family events or do school projects because you like to spend hours on the Internet. 97.By setting strict limits on their time for Interact use./They can set strict limits on their time for Internet use. 98.Internet Addiction./Learn to control Internet use.(Any reasonable answers acceptable) VII.99.略。 二、评分标准 说明 百度搜索 学而思网校 www.xueersi.com 1.下列情况均不给分

(1) 答案不符合要求。

(2) 答案超过一个(特殊要求除外)。

(3) 答案模棱两可或模糊不清。

2. 第 VI 大题(C)篇和(D)篇,可视答案的错误程度分层扣分。

3. 第Ⅵ大题(D)篇问答题,如所填答案与本答案有异,但符合上下文意思,且语法、拼写 正确,则应给分。

4. 写作评分标准

(一) 内容

内容切题,意思连贯,表达清楚、完整。

(二) 语言

拼写、语法、标点、大小写等语言知识正确。

(三)组织结构

内容充实、不写废话;上下文连贯、用语规范、表达准确、无或少见语法错误;词汇 和句型句式运用恰当丰富,多见好句型和习惯表达者。 [来源:学|科|网] (四)词数

不少于 60 词。 +申请认证
teenager是什么意思》由(易啊教育网)整理提供,版权归原作者、原出处所有。
Copyright © 易啊教育网 All Rights Reserved.